När det kommer till choklad är det inte endast praliner som
blir bättre ju bättre kvalitet på chokladen du har utan det gäller alla
bakverk. Jag bakade Brownie kladdkaka och den är helt magisk och känns väldigt
lyxig. Mår bäst av att göras dagen innan så den hinner sätta sig och kan gärna
serveras med glass eller grädde eller varför inte lite hallon! Vill du göra den
superlyxig använder du Valrhonas choklad annars blir den även svårt god med
Chocoviks choklad också!

200 g
Smör
200 g Mörk choklad (Caraibe/Tobado)
2 dl
Mjöl
3 Ägg
3 dl Socker
1 tsk Vaniljpulver eller 2 tsk Vaniljsocker
½ tsk salt
150 g Vit choklad (Ivoire/Napal)

Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från
plattan och lägg i den mörka chokladen och låt den smälta. Vispa mjöl, ägg,
socker, vanilj och salt luftigt och vänd långsamt ner chokladsmöret. Är den
vita chokladen i pelletsform vänder du ner dem som de är annars grovhackar du
den och vänder i. Häll smeten i en kvadratisk form (ca 22×22 cm) klädd med
bakplåtspapper. Grädda i ca 25 minuter.

Det som kan vara lite klurigt och tidsödande när man jobbar
med kvadratisk form är att klä den i bakplåtspapper. Det jag har gjort för att
undvika att bli irriterad när man väl står där och bara vill stoppa in formen i
ugnen är att jag har tagit bakfolie nonstick och en gång för alla figurklippt
ut så den passar formen. Det är lite pyssligt, men klart värt det när det väl
är gjort. Jag har en hel bottenplatta och sidorna är delade på tre delar.
Bakfolie nonstick är tacksam vad gäller att göra vikmärken som håller även
efter flera diskningar. Klipp encentimetershack på sidodelarna och vik så de
glider ner på bottenplattan. Lägg sedan bottenplattan på, så kan inte smeten
slinka emellan.