När vi såg förpackningarna till Grenada Chocolate Companys chokladkakor föll vi pladask. Så vackra, läckra, snygga och härliga med sina färger.

När vi sedan insåg att det här är GOD choklad – på flera sätt än god i gommen (som ju såklart är väldigt väldigt viktigt) blev vi än mer förtjusta. Och tog in dem i sortimentet.

På Grenada odlas främst Trinitariobönan. Liksom vin är kakaobönor beroende av jordmån och klimat för att utvecklas. I det här fallet är jordmånen energirik vulkanisk och klimatet är soligt. Det ger en härlig chokladen med en djup, mörk smak med intensiva toner av frukt och blommor.

Chokladen tillverkas från böna till färdig choklad i anslutning till plantagen (inte en massa onödiga transporter som ju ger miljöpåverkan). Kakaobönderna får bra betalt för sitt arbete och slipper sälja till underpriser till de stora uppköparna.

Företaget tillverkar dessutom sitt eget kakaosmör och använder vanilj från ekologiska ordlare och ytterst små mängder sojalecitin (vilket också är ekologiskt)! Sockret som används är ekologiskt råsocker från ett ekologiskt odlarkooperativ.

För att driva maskinerna används solenergi!

Företaget har desstom certifikat på att de är garanterat mjölk – och nötfria vilket innebär att inte ens spår av detta finns i produkterna.

Chokladgallerian.se finns två sorter – 60% och 71%. Bägge sorterna är kakor om 85 gram till ett pris på 55 kronor.